MALUNYA..ALASAN DEMI ALASAN UNTUK ELAK CAKAP ENGLISH

JENUH FIKIR DAN BERI ALASAN..
.
Malah, dah mcm2 alasan kita bagi..
.
Bercampur baur kdg2 smpai kawan2 gelak sbb alasan yg kita bagi bukan2 je.. MALU sebenarnya… tapi
.
Bukan taknak cuba, tapi kita tahu kita akan tergagap2 dan kelu lidah.. pastu mula lah menggelabah keluarkan idea atau present masa dlm meeting..
.
Semuanya sebab, KITA TAK MAHIR ENGLISH.
.
Allahu… awalnya rasa masalah ni KECIK SGT. Sbb tu kita buat tak tahu…
.
Tak sangka rupanya masalah kecik ni jadi PUNCA UTAMA kenapa kita jadi PENAKUT nak present atau keluarkan pendapat sendiri masa di pejabat.
.
JOM UBAH! BERHENTI BERI ALASAN DAN MULAKAN DENGAN TINDAKAN!
.
Perjalanan yg beribu batu adalah dimulakan dengan langkah yang pertama.
.
Siapa yg dah mula sedar dan DAH TAKNAK BERI ALASAN BUKAN2, nak mula bertindak dan perform di tempat kerja dengan mahir English, komen ‘SAYA NAK BERUBAH’ cepat2
.
atau sila click link di bawah untuk fast respond:
.
—> http://jombelajarenglish.wasap.my/ <—
.
Anda juga boleh dptkan info tambahan dgn layari website kami di:
.
—> www.ifikirenglish.com <—

Dapatkan Panduan 

Sertai kami. Improve English anda

Leave a Comment